Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

De afdelingen van de Copernicus

We halen eruit wat erin zit!

De Copernicus is een brede scholengemeenschap met mavo, havo en vwo. Een grote groep leerlingen gaat bij ons van school met een diploma dat hoger uitpakt dan het advies waarmee ze van de basisschool zijn gekomen.

Hoe kan dat?

Op de Copernicus vinden we het een sport om eruit te halen wat erin zit. Dat begint bij de brugklasperiode. Om de leerlingen de kans te geven zich optimaal te ontplooien, duurt onze brugperiode twee jaar. Dankzij gedifferentieerd onderwijs kan elke leerling op zijn of haar eigen niveau werken. In de eerste en de tweede klas zit je in een mavo/havo of havo/vwo of vwo-klas. Pas aan het einde van het tweede jaar wordt dus definitief bepaald in welke schoolsoort de leerling verder gaat: mavo, havo of vwo. Dat betekent dat je bij ons langer de kans krijgt om te laten zien wat je 'in huis hebt'. Zo krijg je ook wat meer tijd om aan de overstap naar het voortgezet onderwijs te wennen.

Hoe leer je het best?

Op de Copernicus proberen we vroegtijdig te ontdekken hoe je als leerling het best leert. We kijken dus naar je sterke kanten (daar moet je zoveel mogelijk gebruik van maken). Je zwakke kanten proberen we te ontwikkelen. Op die manier kun je de aangeboden lesstof beter verwerken.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen