Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Havo 3, 4 en 5

De havo leidt op voor een studie aan het hbo. Daarvoor heb je veel studievaardigheden nodig. Ook moet je leren hoe de maatschappij werkt en welke eisen aan je gesteld worden. Wij helpen je ontdekken wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Met een havodiploma van de Copernicus kun je de juiste keuzes maken voor de rest van je leven.

Havo 3

In de derde klas ga je naar Antwerpen en neem je deel aan een excursie met foto-opdracht. Bovendien is havo 3 een schakelklas tussen onder- en bovenbouw. Je krijgt meer leerstof en minder toetsen. In deze klas bereiden we je voor op de grote stap naar havo 4. Hiervoor moet je belangrijke keuzes maken: in welk profiel en welke vakken ga je examen doen? Welke richting kies je na de havo? Natuurlijk krijg je hulp en ondersteuning, maar je wordt ook steeds zelfstandiger.

Havo 4

In dit jaar begint de voorbereiding van je eindexamen. Sommige vakken die meetellen op je diploma sluit je zelfs al af. Je gaat steeds zelfstandiger werken én je gaat je oriënteren op je vervolgopleiding. Gelukkig is er ook tijd voor een schoolreis naar het buitenland: naar Berlijn, Praag of Barcelona. Daarnaast kun je mee op excursies naar de Tweede Kamer, Body Worlds en musea in Rotterdam of Amsterdam. Soms krijg je workshops aangeboden, bijvoorbeeld in dans, popart, beeldhouwen, modetekenen, theater of film.

Havo 5

Klas 5 is een kort en druk jaar. Voor je het weet zit je in de examenzaal. Je wordt voorbereid op het Centraal Eindexamen, zodat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden.

  • Is Frans en/of Duits een eindexamenvak? Dan ga je voor je mondelinge examen de grens over, naar Franstalig België en/of Duitsland.
  • Echte sportfanaten kiezen Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) als eindexamenvak. Zo word je sneller toegelaten tot de Academie voor lichamelijke opvoeding als je dat wilt.
  • Wist je trouwens dat je op de havo ook textiele werkvormen als eindexamenvak kunt kiezen?

Ondertussen heb je je waarschijnlijk aangemeld voor een vervolgopleiding. Of misschien heb je de smaak te pakken en ga je op de Copernicus door naar het vwo?

Copernicus - Mondeling over de grens

Is Frans en/of Duits een eindexamenvak? Dan ga je voor je mondelinge examen de grens over, naar Franstalig    België en/of Duitsland.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen