Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Doorstroom

Op de Copernicus stromen veel leerlingen door naar een hoger opleidingsniveau. Maar hoe kun je dan precies van de ene opleiding naar de andere gaan? Dit staat overzichtelijk weergeven in het stroomschema.

Ook zichtbaar in het stroomschema: de brugklasperiode duurt twee jaar. Er zijn klassen mavo/havo, klassen havo/vwo en vwo-klassen. Je komt in een vwo-klas als bij je aanmelding al helemaal duidelijk is dat die klas het beste bij jou past. Bij de andere leerlingen wordt aan het einde van de tweede klas duidelijk of het mavo, havo of vwo wordt. Daarnaast kun je in de eerste klas kiezen voor een reguliere brugklas of voor een sportaccentklas.

Natuurlijk helpt de Copernicus je ook bij het maken van de juiste keuzes na je diploma. Universiteit, hbo of mbo? En in welke richting dan? Onze decanen helpen je op weg. Daarnaast kun je op DeDecaan.net aan de slag met je persoonlijke profiel- en studiekeuze. Het staat vol met informatie over opleidingen en open dagen. Je kunt handige testen doen en antwoord vinden op je vragen. Chatten met andere leerlingen die voor dezelfde keuzes staan kan ook.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen