Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Copernicusfonds

In 2015 is het Copernicus Fonds opgericht, onder het motto ‘niemand leeft alleen voor zichzelf’. Op dit fonds voor goede doelen mag iedereen binnen of buiten de school een beroep doen. Dankzij de inzet van Copernicusleerlingen kunnen twee goede doelen jaarlijks rekenen op een financiële bijdrage: de KNGF en Stichting Jeugdsportfonds.

Geselecteerde goede doelen

Een triatlon, een klussendag, een valentijnsactie – leerlingen bedenken de leukste activiteiten om geld bijeen te brengen. Al het geld wordt in het fonds gestort. Leerlingen hebben twee goede doelen gekozen die jaarlijks een flink bedrag uit het Copernicus Fonds krijgen:
  • KNGF, de organisatie voor geleidehonden.

Lees hier meer over de goede doelen.

De Copernicusfondscommissie beslist

De commissie bestaat uit een lid van de schoolleiding, vier personeelsleden en twee leerlingen. Aanvragen voor het fonds worden aan de hand van deze vier punten bekeken:

  1. Het doel past bij een middelbare school. Dat wil zeggen dat het thema betekenis heeft voor het onderwijs aan onze leerlingen en dat leerlingen zich ervoor willen inzetten.
  2. Een of meer leerlingen, collega’s en/of ouders van onze school is/zijn actief betrokken bij het project.
  3. Die leerling(en), collega(‘s) of ouder(s), of iemand anders die erbij betrokken is kan het project goed voor het voetlicht brengen, in de aula voor het brede schoolpubliek.
  4. Het is volstrekt duidelijk wat er met de bijdrage uit het Copernicus Fonds gerealiseerd of bereikt kan worden.

Copernicusfonds


 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen