Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

KNGF: foto's en nieuws van Eltje

We hebben een hond!

Het Copernicusfonds steunt o.a. het KNGF en daarom zijn we de trotse adoptieouders geworden van Eltje. Zij is geboren op 17 september 2016 en vanaf nu zijn haar vorderingen te volgen via de Instagram account van de Copernicus (copernicusinsta).

*Update 19 mei 2017:

Eltje heeft het zogenaamde KNGF-puppendekje gekregen. Met dit paarse dekje is ze beter herkenbaar als toekomstige geleidehond en went ze meteen aan het dragen van iets om haar lijfje. Een prima voorbereiding op het geleidetuig later. Ze krijgt het jasje eerst om tijdens het eten, zodat ze het associeert met iets heel positiefs. Gaat dat naar wens, dan kan het pleeggezin dit professioneel ogende tenue bij Eltje omdoen als ze een oefenronde maken.

De PPZ-instructeur is behoorlijk tevreden over Eltje. De lift gaat goed, Eltje heeft geen moeite met diverse vloerovergangen (de grond gaat bijvoorbeeld over van tegels naar zeil, of ze moet een stukje over een houten vlonder lopen vanwege een winkel die verbouwd wordt). Top. Dan is ze ook nog braaf in winkels en ontspannen in een koffietentje!

Goed vooraan lopen kan Eltje zeker, met prettige spanning op de lijn. Af en toe zakt ze terug en gaat dan naast je lopen in plaats van voor je uit. Oefenpuntje. De PPZ-instructeur vindt het leuk om te merken hoe blij de pleegbaas met Eltje is en om te zien hoe goed de pleegbaas deze jonge hond begeleidt.

Ga terug

Verleg je grenzen