Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Sport

“Sporten is méér dan bewegen”

Als er íets goed is voor jonge mensen, dan is het sporten. Behalve dat het gezond is en een goede manier om overtollige energie kwijt te raken, stimuleert het de sociale ontwikkeling:  je leert samenwerken, doorzetten, grenzen opzoeken en discipline opbrengen.
En daarbij is sporten ook nog eens gewoon leuk.

Aan het eind van je schooltijd heb je veel geleerd over verschillende sporten. De meeste van die sporten heb je ook daadwerkelijk gedaan. Je hebt  een aantal van je sportieve grenzen verlegd en je hebt in de lessen leren omgaan met het geven en ontvangen van feedback.

Lichamelijke ongemakken mogen nooit de reden  zijn dat je minder plezier beleeft aan sport. Door te sporten leer je om te gaan met verschillen tussen mensen. En je leert om te gaan met regels. Maar ook met  successen, fouten en beperkingen:  van een teamgenoot, maar zeker ook die van jezelf.  Als je dit op school leert, heb je daar je hele leven profijt van.

Sport

De Copernicus biedt leerlingen van de eerste 2 leerjaren de sportklassen, waarin we extra aandacht geven aan sport en bewegen.
Om aan deze sportieve jaren een passend vervolg te geven, kun je kiezen voor een sportief vervolg. Voor de mavo heet het vak dan LO2. Voor de leerlingen die havo of vwo volgen heet het BSM. Alle sportieve leerlingen kunnen zo hun lessen gerichter volgen.

Voor meer informatie over deze richtingen klik je op een van de foto's.

 

 

 

 

 

mavo
LO2

 

havo & vwo
BSM

 

Verleg je grenzen