Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Muziek

Naast de gewone muzieklessen is het mogelijk in de Copernicus Plus-uren voor extra uren muziek te kiezen.

workshop concertgebouwworkshop concertgebouwworkshop concertgebouw


In de muzieklessen richten we ons op de volgende onderdelen: zang, akkoordpartij (gitaar en keyboard), baspartij (basgitaar en keyboard) en drums. Je maakt kennis met alle onderdelen en daarna kies je voor het onderdeel dat het beste bij je past. Er worden samenspelgroepjes geformeerd, taken verdeeld en intro’s of delen van popnummers ingestudeerd. Het ingestudeerde popnummer wordt voorgespeeld en we bekritiseren elkaar en geven elkaar een beoordeling.


Voor de extra muzieklessen is het niet noodzakelijk dat je al een muziekinstrument bespeelt, iedereen kan deelnemen en je kunt werken op je eigen niveau.
Je leert heel veel , bijvoorbeeld samenwerken, presenteren en luisteren naar elkaar, elkaar respecteren, verantwoordelijkheid dragen en keuzes maken. Bovendien ontdek je je eigen kwaliteiten op muziekgebied.

In deze extra lessen muziek, werken we ook toe naar een workshop in het Concertgebouw. Hier ga je zelf muziek maken en na afloop een concert bijwonen.
En word je zo enthousiast in het muziek maken, kun je een instrument bespelen of leuk zingen, dan kun je je ook nog opgeven voor  Copernicus Live.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen