Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

CoperniKunst

Handvaardigheid

Project Talent (on)Bekend!

Alle leerlingen uit VWO 3 kruipen de komende weken in de huid van een ontwerper. Deze ontwerpers in de dop worden uitgedaagd om een product te ontwerpen dat de kwaliteit van het leven beter en leuker maakt. Naast het gemak speelt design een belangrijke rol. Samen met andere klasgenoten wordt een ontwerpteam gevormd en worden uiteenlopende ideeën bedacht. Er worden schetsen en prototypes gemaakt en tenslotte worden deze uitgewerkt tot een origineel eindproduct. Vervolgens zet het ontwerpteam een reclamecampagne op, met als doel hun eindproduct én talent te promoten. Dit wordt onder andere gedaan door het maken van een reclamefilm, waarbij leerlingen zelf gaan filmen en monteren met behulp van een iPad. Uiteindelijk worden de eindproducten van de ontwerpteams tentoongesteld. De beste ideeën worden gekozen door een jury. De finalisten mogen hun ontwerp uitwerken met een 3D printer.

>> klik hier om vanaf nu de vorderingen van de ontwerpteams te volgen


Piekerhoofd

Hieronder zijn 2 foto's te zien van een opdracht Handvaardigheid genaamd: "Piekerhoofd". De opdracht luidde:
maak een collage op A5 formaat waarin een silhouet van een mensenhoofd centraal staat. (klas H3C)

Alle collages zijn te zien in het fotoalbum.

    

 

De barok herleeft in V3

barokbarokbarok

 

Leerlingen van V3 kregen de opdracht onderzoek te doen naar werk van een kunstenaar uit de barok-periode en een hedendaagse kunstenaar. Met hedendaags materiaal moesten zij 3 wandobjecten ontwerpen geïnspireerd door de barok. Materialen die verwerkt werden zijn o.a. kippengaas, ijzerdraad, stof,touw,gips, triplex, rubber, papier en hout. Eén object zal uiteindelijk worden uitgevoerd. Hieronder een impressie van de tot nu toe gemaakte ontwerpen.

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen