Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Versneld vwo

Na de Havo in één of in twee jaar een vwo diploma halen op de Copernicus? Dat kan!
Na het behalen van het havo diploma kan een leerling ervoor kiezen om het vwo te gaan doen. Dit kan op de Copernicus via de reguliere route van havo 5 naar vwo 5 of via een versnelde route van havo 5 naar vwo 6.

In onderstaande PDF bestanden lees je meer informatie over de aanmeldings- en toelatingsprocedure.

twee jaar vwo in één.pdf

Het versneld vwo:

Wij hebben inmiddels de ervaring dat de leerlingen die voor versneld vwo opteren uiterst gemotiveerd zijn en een welkome aanvulling zijn binnen onze huidige groepen van vwo-6. De resultaten van deze "versnelde" leerlingen doen niet onder voor de resultaten van de leerlingen die via de reguliere route in vwo-6 zijn gekomen.

Aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat het hier om een beperkt aantal leerlingen in de regio gaat, richt de Copernicus zich niet alleen op de eigen leerlingen uit havo-5.
De school vervult hier een duidelijke regio-functie voor alle leerlingen in West-Friesland die met deze gedachte spelen en bij de start van het schooljaar nog geen 21 jaar zijn. Leerlingen komen soms van ver buiten Hoorn, omdat hier sprake is van een voor hen uiterst aantrekkelijk alternatief.

Om toegelaten te worden moet een leerling geslaagd zijn voor havo-5. Middels een intakegesprek wordt gepeild of de leerling geschikt is het eenjarig traject in te gaan. Belangrijke criteria zijn motivatie, cijfers en in het bijzonder de wil en inzet om hiaten in de stof al in een vroeg stadium weg te werken. Wij willen alleen leerlingen toelaten die een reële kans van slagen hebben, dit om geen onterechte verwachtingen te wekken.
Bovendien dient een leerling zich tijdig voor deze stroom aan te melden, d.w.z. vóór 1 mei van het nieuwe schooljaar. Vroeg aanmelden en een positieve intake verzekert je van een plaats in ons versneld vwo.

Wij plaatsen de leerlingen van versneld vwo bij de reguliere leerlingen van vwo. Het voordeel van kruisbestuiving heeft zich in het eerste succesvolle jaar bewezen met 100% geslaagden. Alle deelnemende leerlingen waren uiterst positief over onze aanpak. Wij gaan dan ook zeker op deze ingeslagen weg door.
Een niet onbelangrijk detail is dat aan ouders geen hogere bijdrage wordt gevraagd voor ouderbijdrage en boekenfonds omdat twee jaren onderwijs in één jaar worden gedaan. De bijdrage is dus gelijk aan die van leerlingen die via vwo-5 in klas 6 plaatsnemen.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen