Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Met Copernicus plus-uren kun je alle kanten op

dansdramasongfestival

Op het lesrooster van de onderbouw staat een basisprogramma. Daarbovenop heeft de Sport Accent klas drie uur lichamelijke opvoeding. Brugklasbreed (niet Sport Accent) volgen de leerlingen wekelijks één mentorles en bovendien twee zogenaamde Plus-uren, die ze gedeeltelijk op hun eigen manier invullen. In de havo/vwo en vwo-klas vallen al deze uren binnen een verplicht programma. In de mavo/havo klas bestaat de helft van het schooljaar uit een keuzeprogramma, naast de verplichte studievaardigheden.

De Copernicus Plus-uren vallen binnen de pijlers Cultuur, Internationalisering en Sport:

Klas 1 havo/vwo: KC (Klassieke Cultuur), Chinees, Drama, HSE (High School English), Sport en bèta
Klas 2 havo/vwo: KC (Klassieke Cultuur), Chinees, Drama, HSE (High School English), mediawijsheid, bèta, Internationalisering en Comenius

In klas 1 mavo/havo, havo/vwo en vwo wordt in de eerste periode studievaardigheden aangeboden met de methode Leren LEREN en daarna muziek en drama.

>> lees meer over de vakken

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen