Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

MAVO: klassen 3 & 4

Op de mavo is leren en studeren heel belangrijk, maar er zijn ook veel andere zaken waar de aandacht naar uit gaat. Theoretische kennis is belangrijk, maar leren doet de leerling ook tijdens allerlei andere activiteiten, zoals excursies, projecten en werkmiddagen.

De mavo leidt op tot een studie aan het mbo. Je kunt er ook voor kiezen om na je examen in klas 4 verder te gaan in de vierde klas van de havo. Gedurende de tweede klas kies je een sector: Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Landbouw. Bij die keuze word je begeleid door een decaan voor mavo/mbo, die desgewenst adviezen verstrekt aan individuele leerlingen.

De sector geeft aan in welke richting een leerling na de mavo verder wil leren. Elke sector heeft dan ook een aantal verplichte vakken die aansluiten bij een bepaalde studierichting in het mbo. Leerlingen kunnen na hun examen ook doorstromen naar de havo. Voor de toelating tot havo 4 op de Copernicus wordt vooral gelet op werkhouding en een goede cijferlijst.

In de derde klas zijn er natuurlijk gewone lessen, maar leren doe je ook tijdens een aantal andere activiteiten.
Op het mbo heb je veel vaardigheden nodig. We vinden het belangrijk dat we de leerlingen tijdens het derde en vierde leerjaar toerusten met een aantal vaardigheden waarmee ze zowel op het mbo als op de havo een succesvolle start kunnen maken. Daarom wordt in de lessen veel aandacht besteed aan het maken van Praktische Opdrachten. Elke leerling maakt er samen met andere leerlingen twee in de derde klas. Bij deze werkstukken gaat het nu eens niet (alleen) om de kennis, maar meer om vaardigheden als: informatie verzamelen en ordenen, samenwerken, plannen en presenteren.

Op cultureel gebied organiseren een we Theaterdag. Samen met acteurs van een toneelgroep bekijken de leerlingen een toneelstuk, kiezen met elkaar een thema en verzorgen met de klas een optreden. Verder doet klas 3 mavo mee met 'Een rondje cultuur', waarbij met diverse vormen van cultuur (toneel, dans, film, enz.) wordt kennisgemaakt. Vlak voor de kerstvakantie wordt altijd een culturele excursie georganiseerd. En natuurlijk is er de meerdaagse schoolreis naar Parijs, waarbij het accent ligt op onderling contact, maar ook op educatie.

Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben is er studie- en huiswerkbegeleiding mogelijk die in de gewone vaklessen wordt geïntegreerd.

<< terug <<

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
[email protected]

Verleg je grenzen